Nieuws

AH (angstige honden) riemDiversen

Posted by Engelien Wed, October 18, 2017 00:28:18

In het asiel melden heel veel mensen zich om met de asielhonden te wandelen. Hartstikke fijn voor de honden natuurlijk. Maar telkens ontsnapte er weer honden. Toen er uiteindelijk binnen twee dagen drie honden ontsnapten, vonden wij dat er iets moest gebeuren. Sphoek heeft daarom zelf een riem (en ook een halsband en veiligheidstuigje) ontwikkeld waarmee de ontsnapping van de honden werd voorkomen. We hebben de riemen en halsbanden nu al sinds begin 2017 in gebruik en de ontsnappingen zijn van de baan. Omdat wij zien dat er in Nederland wekelijks angstige honden van stichtingen ontsnappen (soms met dodelijke afloop) hebben wij besloten het voor een ieder mogelijk te maken zo'n handige en veilige riem aan te schaffen. Hij is gemaakt van eerste klas kwaliteit materiaal en is volledig dubbel genaaid. Wil je ook zo'n riem (die wij op maat maken zodat hij altijd om je middel past) dan kan die voor 26.50 euro inclusief verzendkosten in je bezit komen. De opbrengst komt ten goede aan de asieldieren van La Nucía. Hieronder meer info en een aantal video's.


In het asiel gebruiken we speciale halsbanden, ook zelf ontwikkeld. Deze zijn niet mooi, maar ze zijn net als de riemen van super kwaliteit en razend snel op maat te maken.Vooral handig voor stichtingen of asielen waar veel verschillende soorten honden aan de lijn moeten lopen en waar je snel halsbanden op de juiste maat moet maken.

Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat twee halsbanden meer veiligheid bieden dan een halsband en een tuigje. Een halsband die goed past (niet over de kop getrokken kan worden) van goede kwaliteit blijkt in de praktijk meer zekerheid te geven dan een tuigje (ik heb al teveel honden zich uit een tuigje zien wurmen. Ik niet alléén, vandaar dat er tegenwoordig veiligheidstuigjes met twee riemen, eentje om de borst en eentje om de buik) te koop zijn.

Uiteraard zijn er gevallen waar het nodig blijkt om de hond een tuigje om te doen. Daar zijn altijd redenen voor te bedenken. Bij een halsband kan veel minder mis gaan. Als hij past en niet kapot gaat....kan er eigenlijk niets gebeuren.

Wil je een riem bestellen dat kan via engelien@sphoek.com. Laat dan weten hoe lang je het deel wilt hebben dat om je middel gaat en houd daarbij rekening met je kleding waar hij overheen moet.
Groetjes,
Engelien

P.S. zie hier ons fotoalbum met een aantal van onze eigen honden aan de dubbele riem. Onze honden die naar de luchthaven gaan zijn altijd dubbel gezekerd.
Your mobile does not support playing flash video.

wandeldag 2017Nieuws uit Nederland

Posted by Engelien Sat, October 07, 2017 20:44:03

Hier enkele foto's van de Sphoek wandeldag. in de Soesterduinen.
Alle mensen die de moeite hebben genomen om te komen enorm BEDANKT! Dankzij iedereen is het een geweldige dag geworden en ook met het weer hebben we enorm geboft!Sphoek wandeldag Nieuws uit Nederland

Posted by Engelien Wed, August 09, 2017 13:57:11

ZONDAG 1 oktober hebben we onze jaarlijkse kennismaking/reünie dag van Sphoek
Blog image

Kunt u geheel vrijblijvend kennis maken met de vrijwilligers van Sphoek en er zal een

WANDELING zijn voor HONDEN MET HUN BAASJES. Vertrek vanaf parkeerplaats tussen 11.00- 11.30 uur.

Uiteraard zijn ook alle niét SPHOEK honden van harte welkom!


Bij regen of te warm weer wordt de wandeling een week uitgesteld.

WIJ INFORMEREN U DAN OP ONZE WEBSITE EN FACEBOOK!

Wij vragen een vrijwillige bijdrage van 5 EURO PER GEZIN. Dit bedrag komt ten goede aan de verzorging van de dieren die nog in het asiel zitten.
Alle deelnemende honden ontvangen van ons een leuke attentie!

Vermoedelijk zullen er deze dag ook honden aanwezig zijn die ter adoptie zijn waarmee u kennis kunt maken;
uiteraard kunt u deze niet op de dag zelf adopteren.Super donatie voor het asielDANK AAN!!

Posted by Engelien Wed, May 17, 2017 00:34:13

Gisteren kwam Ger de Zwaan met aanhang, weer een flinke donatie naar het asiel brengen. Deze keer 500,= euro en ook nog een groot aantal zakken honden en kattenvoer. Super bedankt wij zijn heel blij dat je al zo lang de moeite neemt om het asiel te steunen!!!

Thora In Memoriam

Posted by Engelien Sat, April 08, 2017 18:55:05

Thora werd geadopteerd in 2009; Wij ontvingen bericht dat ze is ingeslapen in bijzijn van alle mensen die van haar houden. Alle familieleden zijn er kapot van. We zijn dankbaar dat ze al die mooie jaren omringd is geweest met heel veel liefde en aandacht en wensen alle betrokkenen enorm veel sterkte toe!! Rust zacht lieve Thora naast je vriendjes Timmy en Max!


Halsbanden en tuigen Diversen

Posted by Engelien Sun, March 19, 2017 10:07:11

Van de week in Nederland materiaal gekocht voor het maken van hondenhalsbanden en -tuigjes......Super, aardige mensen waar je nog heel persoonlijk geholpen wordt en waar ze nog met je meedenken. Ze zitten in Eindhoven, maar ook online kun je materiaal bij ze bestellen. Ik kan ze van harte aanbevelen! BCF procucts
Groetjes, Engelien
MakoyNieuws uit Spanje

Posted by Engelien Fri, February 03, 2017 18:42:53

Makoy en zijn zusje kwamen in hele slechte toestand in het asiel...zijn zusje is helaas overleden maar Makoy heeft het wel gered...maar helemaal echt lekker gaat het niet met hem. Vandaag had hij ook weer erge pijn in zijn buik en we hebben hem met spoed naar de kliniek gebracht. Met een echo hebben ze kunnen zien dat zijn darmen okay waren en zijn lymfeklieren wat zijn opgezet. Dus hij is even opgenomen in de kliniek. Hij heeft daar een infuus met pijnstiller en krijgt een antibioticakuur. LIEVE MAKOY, BETERSCHAP GEWENST!! smiley

werkzaamheden asielNieuws uit Spanje

Posted by Engelien Fri, February 03, 2017 17:01:25

Vorige week werd het dak van de nachthokken van parque 4 waterdicht gemaakt zodat de honden niet meer nat worden tijdens hevige regenbuien. Want het regent in Spanje niet vaak, maar wanneer het regent, dan maak je borst maar nat!

Vandaag weer een hele ochtend gewerkt in het asiel aan het moeder/puppy hok, volgende week worden de werkzaamheden voortgezet. Omdat het allemaal betegeld gaat worden moet er nogal wat voorwerk gedaan worden.

YaraNieuws uit Nederland

Posted by Engelien Fri, February 03, 2017 08:04:21

Blog imageVandaag ontvingen we een hele leuke verrassing met de post. Een fotocollage van Yara die met veel liefde gemaakt was. Lieve baasjes van Yara, hier zijn we heel blij mee. Hij krijgt een prachtig plaatje in ons kantoor.

Frank gefeliciteerdNieuws uit Nederland

Posted by Engelien Wed, February 01, 2017 16:33:43

Frank de adoptant van Belka en sponsor van Sphoek, heeft een auto gewonnen bij stichting DIERENLOT, namelijk een Volkswagen UP. Wij gunnen hem dit enorm en zijn heel blij voor hem. En Frank....we zijn super trots dat je ons shirt draagt!! PROFICIAT met deze schitterende auto!!!Blog image

JNF verhuizingenDANK AAN!!

Posted by Engelien Fri, January 06, 2017 20:38:15

Jan en EF super bedankt dat de kennels weer gratis mee mochten naar Spanje. Jullie zijn niet alleen een super goed internationaal verhuisbedrijf maar ook mensen met het hart op de goede plaats!! Blog image

Canticorum en CantaresDANK AAN!!

Posted by Engelien Wed, January 04, 2017 09:26:28

Een groot bedank aan het Canticorum & Cantares voor het schitterende optreden op 15 december jongstleden in La Nucía . De opbrengst van de entree bewijzen ging bijna volledig naar het dierenasiel. Van de opbrengst kunnen we weer heel veel dieren een kans op een mooie toekomst geven. Bedankt ook namens hen!! Blog image

Gelukkig nieuwjaarkerst / nieuwjaar

Posted by Engelien Mon, January 02, 2017 10:28:05

Hierbij bedanken we alle mensen die in 2016 iets voor het dierenasiel in La Nucía hebben betekend. Zowel de gemeente, dierenartsen, de staf van het asiel, klusjesmannen, de wandelaars, chauffeurs, vluchtbegeleiders, transportbedrijven, gastgezinnen, leden, donateurs (van geld of voer), het voltallige koor dat tbv het asiel heeft opgetreden etc.. (want er zijn nog heel véél meer mensen die zich inzetten). Kortom; een ieder die met zijn hart betrokken is bij het asiel. Gewoon omdat het vaak héél druk is en de primaire aandacht altijd uitgaat naar de dieren. Waardoor we niet altijd in staat zijn om de dankbaarheid te kunnen tonen. Maar zonder alle hulp was het asiel nooit geweest wat het nu is. Dus bij deze een groot applaus voor de vele mensen die in het afgelopen jaar geholpen hebben. Wij hopen dat onze dieren ook in 2017 weer op uw steun mogen rekenen. Ook namens de asieldieren en beestachtig goed 2017 gewenst !!!

Blog imageTeaming GENIAAL een geniaal idee!Nieuws uit Spanje

Posted by Engelien Sat, December 31, 2016 11:29:00

Het idee TEAMING bestaat al een hele tijd en is in Spanje behoorlijk bekend maar in Nederland niet (terwijl de grondlegger een Nederlander is!!) Hieronder in de video leg ik uit hoe het werkt:
Echt! Iedere euro komt terecht bij het asiel, ik heb het persoonlijk gecheckt!!!
https://www.teaming.net/asociacionprotectoradeanimalesdelanucia?lang=en_UK
Groetjes, Engelien
Your mobile does not support playing flash video.

Nieuwe Charity Kalender 2017Nieuws uit Spanje

Posted by Engelien Fri, December 02, 2016 14:56:47


Blog imageDe kalender van 2017 is vandaag geleverd. Hij is prachtig geworden. In samenwerking met de brandweer (onze honden cq katten en hun mannen en materieel). De productiekosten werden gesponsord door de bedrijven die op de kalender vermeld staan. Dus het hele bedrag van 5 euro komt ten goede aan de dieren. Je kunt ze verkrijgen bij het asiel of bestellen via info@sphoek.com en dan kunnen we ze opsturen. Uiteraard komen er dan wel verzendkosten bij. Het is prachtig teamwork met een super resultaat. Tip: geef ook een kalender(s) kado. BESTEL, BESTEL!! Dat kan online via; deze link

DonatieDonaties

Posted by Engelien Thu, October 20, 2016 09:02:04

Blog imageHallo Loes en Jan,
Hartelijk dank voor de donatie voor schoonmaakmiddelen!! Zo kunnen de dieren er weer heerlijk fris bij blijven zitten!!

Jan Kroese en buurman RaimondNieuws uit Spanje

Posted by Engelien Tue, October 18, 2016 21:40:53

Vanmorgen belde Jan Kroese (die ons eerder al een keer een auto doneerde en die zo'n 6X per jaar honden voor ons meeneemt wanneer hij van Alicante naar Nederland gaat) om te vertellen dat hij naar het asiel wilde komen om een bezoekje af te leggen en dat hij heel graag wat mee wilde nemen en wat wij nodig hadden want dat hij dan even boodschappen zou gaan doen.........Nou Engelien had wel een lijstje voor hem; chloor (heel veel chloor) en schrobbers, moppen, emmers , worstjes (om medicatie in te geven), smeerkaasjes etc. Groot was de verrassing toen achteruit de auto ook nog een doos wijn en twee dozen chocolaatjes kwam voor de vrijwilligers!!! Jan, super bedankt voor alles!! Fijn dat je ons weer kwam opzoeken, deze keer in gezelschap van je buurman. De wijn bewaren we voor de kerstviering!!
En de chocolaatjes.....die zijn al bijna " gesmolten" zo gek!.....smiley.
Tot de volgende keer en groetjes aan Berit!!

Super Mega hondendagNieuws uit Nederland

Posted by Engelien Fri, August 12, 2016 14:34:35

Blog image

Coppelmans Veldhoven DANK AAN!!

Posted by Engelien Fri, August 12, 2016 14:10:12

Blog imageTuincentrum Veldhoven, hartelijk dank voor de kar hondensnacks en voer dat we bij jullie op mochten halen. De honden zullen er super blij mee zijn!!!

Wat een ellendeNieuws uit Spanje

Posted by Engelien Thu, July 07, 2016 21:44:41

Hoe sommige honden gehouden worden in Spanje daar hebben de meeste mensen echt geen enkel idee van en gaat het voorstellingsvermogen vaak te boven (en dat moeten we dan ook maar zo houden). Dit meisje is nu (21.45 uur) onderweg naar het asiel en wordt gebracht door iemand die haar van de ketting heeft gered. Onze vrijwilligers in Spanje staan op dit moment bij de ingang te wachten om haar binnen te laten en de eerste medische zorg te geven...indien nodig gaat ze meteen door naar de kliniek. Waar ze vandaan komt? och......daar vragen we niet naar. Weer een stakker die hulp nodig heeft ......de deur staat open. Je mandje, brokjes en water staat al op je te wachten!! Vanaf nu zal je leven er heel anders uit gaan zien en zullen we zorgen dat je alle mogelijke liefde, verzorging, medicatie en aandacht krijgt. Meer informatie volgt.

Meet the Voice Nieuws uit Spanje

Posted by Engelien Tue, July 05, 2016 23:16:09


Blog imagePatricia en Daan van "Meet the Voice" bedankt voor jullie inzet voor ons Asiel. Telkens wanneer zij optreden in de omgeving van Benidorm doen zij 5 euro in de collectebus voor de dieren. Daarbij roepen zij hun publiek op om hetzelfde te doen. Het is ongelooflijk wat Daan en Patricia in 1 maand hebben opgehaald. Namelijk een totaal van 930 euro en 99 euro cent.
Daan en Patricia bedankt namens alle honden en katten voor jullie inzet; dikke kus van ons allemaal.

NelaVerhalen geadopteerde honden

Posted by Engelien Tue, July 05, 2016 22:54:13

Deze opdate kregen wij over Nela:
"Hallo,
Het gaat prima met Nela. Een heerlijke pup. We zijn erg blij met haar. Ook onze Jack Russel vindt het weer fijn om een maatje te hebben.
's Nachts horen we haar niet en 's morgens is ze blij als we weer bij haar komen.
Bedankt voor deze fijne pup die heel snel leert.
Groetjes Ina"

Drie pupsNieuws uit Spanje

Posted by Engelien Tue, July 05, 2016 22:52:21


Deze stakkers, ondervoed en uitgedroogd, werden achtergelaten in het buitenhok van het asiel. Deze kleintjes hebben geluk gehad. Ze zijn nu veilig en we zullen beslist ook voor deze dames wel een fijn huisje vinden.

Denis nu DaneVerhalen geadopteerde honden

Posted by Engelien Tue, July 05, 2016 22:49:02

Beste mensen van Sphoek,

Ik ben Dane, maar vroeger in Spanje heette ik Denis. Ik heb daar heel lang in het asiel van Sphoek bij Belèn gewoond.
Op 16 juni 2015 ben ik naar Nederland gekomen, waar Ruth mij naar Hans & Franca heeft gebracht.
Wat was ik bang toen. Ik durfde de bench bijna niet uit te komen. Alles was zo anders en vreemd..
Met hulp van mijn baasjes heb ik heel langzaam mijn angsten stukje bij beetje weten te overwinnen en heb ik nu een heerlijk leven In Nederland.
Op het hondenveldje heb ik veel nieuwe hondenvriendjes en vriendinnetjes leren kennen met wie ik heerlijk kan ravotten als ik wil.
Heel hard rennen, als ik daar zin in heb, is mijn lust en mijn leven.
Als mensen mij de tijd geven om ze te leren kennen, wil ik niets anders dan door hen aangehaald worden.
Alleen met mannen heb ik nog steeds problemen van tijd tot tijd, maar ook dat wordt langzaam minder.
Kortom, ik dank de lieve mensen van Sphoek, dat zij ervoor gezorgd hebben dat ik in Eindhoven bij Hans en Franca terecht ben gekomen.

En ook Belèn bedankt, dat jij al die tijd voor mij hebt gezorgd in Spanje.

Groetjes van Dane en zijn baasjes.Kat met tumorNieuws uit Spanje

Posted by Engelien Tue, July 05, 2016 22:46:57

Blog imageDeze kat werd gevonden met een enorme tumor. Helaas heeft hij de operatie niet overleefd. Arm ding hoe lang heeft hij niet zo rondgelopen en waarom heeft niemand het eerder gezien en je gebracht?. Arm kleintje, het asiel en de dierenarts, konden niets meer voor je doen. Rust in vrede. Waar je nu bent, heb je gelukkig geen pijn meer!!

Doosje pupsNieuws uit Spanje

Posted by Engelien Tue, July 05, 2016 22:42:27

Gisteravond om half elf kwamen mensen deze gevulde doos afgeven bij het asiel. Ze hebben foto's gemaakt van hoe ze de arme stakkers hebben gevonden. Stel je voor pups in een doos en dan in de Spaanse hitte. Gelukkig werden ze op tijd gevonden!!
Weer 5 erbij die een baasje zoeken!! Binnen 24 uur meer dan 13 honden, waarvan ééntje gelukkig opgehaald werd door zijn baas. 12 honden blijven er dan over, die allemaal aandacht en verzorging nodig hebben.... en allemaal een baas willen... Het spreekt voor zich dat het een hele klus is om deze enorme hoeveelheid honden een kans te kunnen geven. Ze blijven binnen stromen en als we niet héél hard werken en alle zeilen bijzetten om ze te bemiddelen dan zouden we op een bepaald moment de deuren moeten sluiten voor nieuwkomers! Dus wanneer je bij ons een hond adopteert, dan red je er eigenlijk twee! Want door de adopties, helpen we niet alleen de geadopteerde honden, maar blijven we plaats houden voor nieuwe die ons ook hard nodig hebben. Momenteel zitten ze bij een vrijwilligster die ze met een flesje groot brengt. Dat is enorm veel werk, in het begin ook in de nacht om de paar uur een flesje !! het is een hele zorg.

Boby Nieuws uit Nederland

Posted by Engelien Tue, July 05, 2016 22:40:06

Blog image

Deze ontzettende lieverd heet Boby en is 8 jaar oud. Hij zit al sinds begin maart in een opvanggezin in Naarden en is nog steeds op zoek naar zijn eigen gouden mandje.
Boby heeft veel meegemaakt in zijn leven en is daardoor nog best onzeker, maar hij heeft al erg veel geleerd in de afgelopen maanden. Hij doet niets liever dan knuffelen en ziet nu in dat mensen ook lief kunnen zijn. Hij werd door vrijwilligers van Sphoek uit een dodingsstation meegenomen samen met nog enkele andere honden. Op een haar na was hij er niet meer geweest. Om zo'n ontzettend bang en ongelukkig hondje te zien groeien, is prachtig om mee te mogen maken. Voor vragen mogen jullie altijd bellen en vrijblijvend komen kijken bij deze lieve, zachtaardige, rustige man is ook mogelijk. Meer informatie en de contactgegevens van het opvanggezin staan op de pagina van Boby:
http://sphoek.com/honden/honddetail.php?id=5411Monty / GuapoVerhalen geadopteerde honden

Posted by Engelien Tue, July 05, 2016 22:31:51

Deze update ontvingen wij over Monty, nu Guapo:
"Het gaat supergoed met Guapo (geen Monty meer).
Hij is van een redelijk timide ventje een nieuwsgierige vrolijkerd geworden.
Gaat altijd goed met andere honden. Omdat Guapo en ik met ons tweetjes wonen, is hij enorm op mij gericht en erg aanhankelijk. En een knuffel, wat zo leuk is omdat hij bang voor mensen is geweest.
Hij luistert goed. Geen problemen met opvoeden. Stap voor stap zonder veel druk leert hij alles.
Ik ben vorige week een weekje met hem op het strand geweest, sliepen in een slaaphuisje op het strand. Heerlijk vond hij het!
Ik zal nog wat foto's naar jullie mailen, wat ik overigens een tijdje geleden ook had gedaan.
Jullie verdienen een 10 wat mij betreft.
Succes met al jullie mooie werk.
Anita en Guapo."
Blog image
Hierboven alvast een foto uit ons archief.


TownesVerhalen geadopteerde honden

Posted by Engelien Tue, July 05, 2016 19:12:20

Hallo, ik heb een blogpost geschreven over de adoptie van onze pup. Misschien zou je die op jullie website willen plaatsen. Lees hier het verhaal;

Jumbo de blinde herder geadopteerdNieuws uit Nederland

Posted by Engelien Sat, July 02, 2016 15:18:17


Blog imageWij zijn super blij te kunnen melden dat Jumbo vandaag geadopteerd is door Els en Tjitske . Zij hebben een paar jaar geleden via ons Samson geadopteerd, een oude herder gehandicapt door ernstige HD en ED. Samson is onlangs overleden en Els en Tjitske willen graag een andere hond een veilige thuishaven bieden. Wij zijn super blij voor de blinde Jumbo en voor Els en Tjitske die niet konden wachten om deze lieve schat definitief in hun armen en hart te sluiten. Zoals je kunt zien, hangt de vlag letterlijk uit. Els belde meteen na thuiskomst op, ze is super, super blij en ook Jumbo heb ik al even aan de telefoon gehad en kunnen feliciteren met zijn nieuwe baasjes!!!